Veel Gestelde Vragen

Bent u reeds in het bezit van een AquaTru en staat uw vraag en/of het antwoord op de vraag er niet tussen? Geen probleem! Download hier de handleiding. De handleiding bevat alle operationele informatie inclusief een gedetailleerde ‘troubleshooting’ sectie.

Gezondheid


» Welke stoffen verwijdert de AquaTru uit het kraanwater?

De AquaTru Waterfilter is uitvoerig getest door het NSF. Het NSF is dé Amerikaanse autoriteit op het gebied van voedsel- en drinkwaterveiligheid (vergelijkbaar met de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit). Het NSF is een onafhankelijke instantie die beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om reductie percentages te meten. De getoonde resultaten zijn een directe weergave van de conclusies van het NSF. AquaTru beschikt over NSF / ANSI 42, 53, 58 en 401 certificering. Van alle geteste toxische stoffen werd tot 99% uit het water gefilterd.

Klik hier voor een overzicht van alle stoffen die door AquaTru verwijderd worden.


» Hoe voorkomt de AquaTru bacterievorming in de filters?

Het klopt dat in sommige gevallen bacteriën zich kunnen vermeerderen in carbonblokken die gebruikt worden voor waterfiltratie. AquaTru bevat daarom twee ‘carbonblok’ filters, de pre-filter en de VOC-filter. Een van de redenen dat de levensduur van de prefilter gemaximaliseerd is op zes maanden is om elke vorm van bacteriële groei te voorkomen. Het tweede carbon blok is de VOC-filter. Deze filter wordt beschermd door het RO-membraan wat alle overige bacteriën tegenhoudt. Voordat het water door de laatste filterfase gaat zijn alle bacteriën dus al uit het water verwijderd. Zo zorgt de AquaTru ervoor dat elk afzonderlijk glas water dezelfde topkwaliteit behoudt.


» Is het gefilterde AquaTru water alkalisch?

AquaTru water is nagenoeg neutraal met een ph rond de 7.0. Als uw voorkeur uitgaat naar alkalisch water adviseren wij om AquaTru Perfect Minerals te gebruiken. Deze 100% natuurlijke ionische mineralen kunt u toevoegen aan het gefilterde water om zo natuurlijk alkalisch water te maken.


» Verwijdert de AquaTru fluoride?

AquaTru verwijdert meer dan 93% fluoride uit uw kraanwater. Fluoride is schadelijk voor onze gezondheid. Een verhoogde fluoride inname is gelinkt aan hogere kans op botbreuken en bot pijn.


» Welke mineralen zitten er in AquaTru Perfect Minerals?

Met AquaTru perfect Minerals maakt u alkalisch water vol van micro nutriënten. Gefilterd AquaTru water is nagenoeg pH-neutraal met een pH-waarde rond de 7.0. Als uw voorkeur uitgaat naar alkalisch water (dus met een pH-waarde boven de 7.0) adviseren wij om ter aanvulling AquaTru Perfect Minerals te gebruiken. Deze 100% natuurlijke ionische mineralen kunt u toevoegen aan het gefilterde water om zo natuurlijk alkalisch water te maken.

Onze Perfect Minerals komen uit het grote zoutmeer van Utah. Het nutriënt rijke water uit dit meer bevat meer dan 72 ionische mineralen en sporenelementen waaronder magnesium, zink en calcium. Het is 8 tot 10 keer meer geconcentreerd dan normaal zeewater- en heeft exact dezelfde waarden als gezonde menselijke vloeistoffen.

Mocht u niet in het bezit zijn van de AquaTru waterfilter dan helpen de Perfect Minerals bij het verbeteren van de smaak en bij het Alkalisch maken van uw water (het verhogen van de pH-waarde boven de 7.0). Let op: Als u de druppels in normaal kraanwater gebruikt (dus niet gefilterd door de AquaTru) dan krijgt u nog steeds de schadelijke stoffen in dit kraanwater binnen.


» Is het plastic van de AquaTru watertanks veilig?

AquaTru is gemaakt van Tritan-plastic. Deze vorm van plastic is BPA- en BPS-vrij en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in andere health producten, zoals de Nutri-Bullet en de Vitamix. Tritan is getest door universiteiten en onafhankelijke laboratoria. De resultaten tonen aan dat het veilig is en vrij is van oestrogene en androgene activiteit.


» Kan de AquaTru water uit een meer, sloot, put o.i.d. filteren?

AquaTru is ontwikkeld om gemeentelijk kraanwater te filteren. Hoewel het RO-membraan micro-organismen en pathogenen uit het water zal filteren, adviseren wij om de filter hier niet voor te gebruiken.Product specificaties


» Wat is het verschil tussen de AquaTru en andere waterfilters?

Om daadwerkelijk effectief te kunnen functioneren dient een waterfilter meerdere filtratiemethoden te combineren. AquaTru integreert twee technologieën die in geen enkele andere waterfilter gecombineerd voorkomen. Hierdoor behaalt de AquaTru veruit de beste resultaten op het gebied van waterzuivering. Tevens hoeft de AquaTru niet aangesloten te worden op de waterleiding.

Het merendeel van de ‘countertop’ waterfilters vertrouwt op geactiveerd carbon. Carbonfilters variëren zeer sterk in effectiviteit. Bijvoorbeeld de carbonfilters zoals die vaak voorkomen in waterfilterkannen, verwijderen slechts de chloride en verbeteren slechts de geur en smaak, maar niet de kwaliteit van het water. Andere filters verwijderen wél enkele contaminanten maar doen dit in beperkte mate.

AquaTru gebruikt de beste en duurste carbonblokfilter. Echter, zelfs de beste carbonfilter kan niet effectief de meest voorkomende niet-organische vervuilers verwijderen. Daarom beschikt de AquaTru over een extra filter. Deze Reverse Osmosis (omgekeerde osmose) - filter verwijdert zelfs de hardnekkige contaminanten die niet verwijderd konden worden door het geactiveerde carbon, waaronder fluoride.


» Wordt de AquaTru Waterfilter geleverd inclusief bijbehorende filters en watertanks?

De AquaTru Waterfilter wordt geleverd in een complete set (Inclusief bijbehorende filters en watertanks). Zodra u de AquaTru thuis ontvangt kunt u dus direct genieten van zuiver water zoals het bedoeld is.


» Hoe lang gaan de filters mee?

De pre-filter met dubbele functionaliteit (Filter 1+2) verwijdert bacteriën, zand, zilt, sediment, roest en andere deeltjes uit het water. Geactiveerd carbon reduceert de chloorsmaak en geuren en het conditioneert het water voordat het behandeld wordt door het Reverse Osmosis membraan. Deze filter vangt als het ware de eerste 'klappen' op. Bacteriën in het water worden door de pre-filter uit het water verwijderd. Uiteraard wordt de filter na elke sessie automatisch schoongespoeld door het AquaTru apparaat. Een van de redenen dat de levensduur van de pre-filter gemaximaliseerd is op zes maanden is om elke vorm van bacteriële groei te voorkomen. Uw gezondheid staat altijd voorop. Uw AquaTru apparaat geeft overigens automatisch aan wanneer een filter vervangen dient te worden.

Na verloop van tijd raken ook de andere filters verzadigd en dienen deze vervangen te worden. De Reverse Osmosis filter (Filter 3) gaat twee jaar mee of 5000 liter gefilterd water, afhankelijk van wat eerst komt. Het RO membraan is ontwikkeld om onzuiverheden (zoals lood, koper, parasieten en meer) in het water te reduceren tot 1/10000 micron. Het gefilterde water heeft zijn ultieme puurheid aan deze jongen te danken! Het is dus niet gek dat hij na twee jaar aan vervanging toe is.

De carbon VOC filter (Filter 4) gaat een jaar mee of 3000 liter gefilterd water. Afhankelijk van wat eerst komt. Deze filter is gemaakt van een hoge kwaliteit geactiveerd carbon. De filter is ontwikkeld om de laatste onzuiverheden uit het water te verwijderen, de smaak van het water te optimaliseren en het water gereed te maken voor consumptie.

Geeft uw apparaat aan dat er een filter vervangen moet worden? Bestel uw nieuwe filters eenvoudig en snel in de AquaTru Water webshop.


» Hoe weet ik of- en wanneer ik een filter moet vervangen?

Het AquaTru® apparaat zal het gebruik van uw filters monitoren en u waarschuwen wanneer het tijd is om ze te vervangen. Als een filter toe is aan vervanging zal de betreffende filter op het display aan de voorzijde oplichten.

Let op: Bij normaal gebruik van de AquaTru® zullen de filters op het display achtereenvolgens oplichten. Dit betekent dat het water door de filters heen loopt en dat het zuiveringsproces in gang is gezet. Dit betekent niet dat de filters vervangen dienen te worden.

Wanneer de filter vervangen moet worden zal het lampje van de betreffende filter continu blijven branden. Zodra u de filter vervangen heeft drukt u op de filter reset knop op de achterkant van het apparaat en de filterlampjes op het display zullen weer achtereenvolgens oplichten. Het filtratie proces wordt voortgezet.

Als u meer informatie wenst over het vervangen van de filters, raadpleeg dan de handleiding via de link bovenaan de FAQ pagina


» Hoe snel filtert de AquaTru?

AquaTru zuivert een volle tank kraanwater (4 liter) in 12 tot 15 minuten. Dit is afhankelijk van de hardheid van het water in uw regio.


» Hoeveel water kan er in de AquaTru?

De kraanwatertank heeft een inhoud van ongeveer 4 liter. De tank met gefilterd water bevat na filtratie ongeveer 3 liter gefilterd water.


Gebruik


» Is de AquaTru energiezuinig?

De AquaTru verbruikt voor ongeveer €2,- stroom per jaar. Daarmee is de AquaTru een zeer milieubewuste én economische keuze! Je sluit hem makkelijk aan op het stopcontact en hij is direct klaar voor gebruik.


» Hoeveel weegt de AquaTru?

De AquaTru weegt 7.3 kg.


» Wat zijn de afmetingen van de AquaTru?

De AquaTru heeft de volgende afmetingen:

• Hoogte: 35.56 cm

• Breedte: 30.48 cm

• Diepte: 35.56 cm


» Wat zijn de afmetingen van de tank voor het gefilterde water?

Het is handig om de afmetingen van de tank te weten zodat u bijvoorbeeld kunt inschatten of deze in uw koelkast past.

• Hoogte: 19.69 cm

• Breedte: 14.61 cm

• Diepte: 24.45 cm


» Kan ik een extra watertank kopen voor in de koelkast?

Jazeker! Als u ervan houdt om lekker gekoeld water te drinken is het een goed idee om een extra watertank aan te schaffen voor in de koelkast. De tank is handig afneembaar en met zijn afmetingen (H. 19.69cm, B. 14.61cm,D. 24.45cm) past hij prima in de koelkast. Een bijkomend voordeel is dat de ene tank opnieuw gevuld wordt met heerlijk zuiver filterwater, terwijl de andere staat af te koelen in de koelkast.

Van de kraanwater tank heeft u er maar 1 nodig. Beide tanks worden vanzelfsprekend meegeleverd als u een nieuwe AquaTru unit koopt. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is kan het natuurlijk gebeuren dat dingen stuk gaan. Bijvoorbeeld als u een gevulde tank uit uw handen laat vallen op een stenen vloer. Mocht uw kraanwater tank om welke reden dan ook kapot gaan dan, kunt u ook deze tank bijbestellen in onze webshop.

» Kan ik een grotere watertank bestellen?

Op dit moment niet. AquaTru is ontwikkeld voor gebruikersgemak. We hebben gekozen voor een watertank, voor het gefilterde water, van 3 liter, zodat deze makkelijk opgetild en verplaatst kan worden (bijvoorbeeld naar de koelkast).

Het goede nieuws is dat AquaTru zo snel filtert dat u zeer makkelijk en snel meerdere kannen gefilterd water kunt maken. U kunt bijvoorbeeld een tweede tank voor gefilterd water bestellen. Zo bent u er zeker van dat u altijd gefilterd water tot uw beschikking heeft. De ene kan met gefilterd water wordt bijvoorbeeld gekoeld in de koelkast terwijl u de andere gebruikt om nieuw filterwater te maken.Zakelijk


» Kan ik producten in grotere volumes afnemen?

Als u zakelijk producten wilt afnemen in grotere volumes dan is dat mogelijk. Wij helpen u graag! Stuur een mail met uw naam, telefoonnummer en e-mailadres naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. onder vermelding van 'zakelijke klant'. Onze salesafdeling neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


» Kan ik distributeur worden van de AquaTru?

Heeft u interesse om distributeur/reseller van AquaTru te worden? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Stuur uw bedrijfsinformatie, bedrijfsnaam, andere producten die u distribueert, enkele referenties en uw contact informatie naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. onder vermelding van ‘distributeur’. Onze salesafdeling neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.Retourneren


» Kan ik AquaTru producten retourneren?

Aquatru producten kunnen, om redenen van gezondheidsbescherming en hygiëne, alleen geretourneerd worden als de verzegeling van de verpakking niet verbroken/aangetast is. Dit betekent dat de producten ongeopend en ongebruikt dienen te zijn.

Indien u iets wilt retourneren volg dan voor een goede en snelle afhandeling onderstaande procedure:

1. Stuur een e-mail met de reden van retour, het ordernummer, uw naam en uw contactgegevens onder vermelding van 'retourzending' naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Dit dient u binnen 14 dagen na ontvangst van de producten te regelen;

2. Stuur vervolgens uw pakket retour, inclusief pakbon waarop u aangeeft welke producten in het pakket zitten. Zorg ervoor dat u de producten goed verpakt zodat er tijdens het transport geen schade kan ontstaan. U kunt de producten op eigen kosten versturen naar:

AquaTruWater B.V., De Beverspijken 7D, 5221 EE, 's-Hertogenbosch;

3. Bij binnenkomst van uw retourzending controleren wij de inhoud. Zodra deze gecontroleerd en goedgekeurd is, boeken wij het tegoedbedrag (exclusief verzendkosten) binnen 14 dagen terug via ons betaalsysteem.

Let op: indien de verzegeling verbroken is kunt u producten, om redenen van gezondheidsbescherming en hygiëne, niet meer retourneren.Stond uw vraag er niet tussen? Stel ons uw vraag middels onderstaand contactformulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Bestel nu uw eigen AquaTru in onze webshop