Veelgestelde Vragen

Ben je reeds in het bezit van een AquaTru? Dan kan je hier de handleiding downloaden. (link onder ‘hier’ naar gebruikersaanwijzing NL) Deze bevat alle informatie over het apparaat, het installeren en een gedetailleerde ‘troubleshooting’ sectie.

Voor vragen over verzenden en retourneren, kan je terecht op deze pagina. (link onder ‘op deze pagina'’ naar VERZENDEN EN RETOURNEREN pagina)

Gezondheid

Welke stoffen verwijdert AquaTru uit het kraanwater?

AquaTru is uitvoerig getest door de National Science Foundation (NSF). Dit is een onafhankelijke, internationale autoriteit die zich focust op voedsel- en waterveiligheid, die beschikt over de meest geavanceerde apparatuur om reductie percentages te meten (vergelijkbaar met de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit).

Alles wat je ziet in de tabel is een directe representatie van de testresultaten van het NSF. AquaTru beschikt over de NSF / ANSI 42, 53, 58 and 401 certificaten. Het verwijdert tot meer dan 99% van alle schadelijke stoffen uit je kraanwater. (link naar NSF Tabel onder ‘het verwijdert tot meer dan 99% van alle schadelijke stoffen uit je kraanwater’).

Hoe voorkomt de AquaTru bacterievorming in de filters?

Het klopt dat in sommige gevallen bacteriën zich kunnen vermeerderen in carbonblokken die gebruikt worden voor waterfiltratie. AquaTru bevat daarom twee ‘carbonblok’ filters, de pre-filter en de VOC-filter. Een van de redenen dat de levensduur van de prefilter gemaximaliseerd is op zes maanden is om elke vorm van bacteriële groei te voorkomen. Het tweede carbon blok is de VOC-filter. Deze filter wordt beschermd door het RO-membraan wat alle overige bacteriën tegenhoudt. Voordat het water door de laatste filterfase gaat zijn alle bacteriën dus al uit het water verwijderd. Zo zorgt de AquaTru ervoor dat elk afzonderlijk glas water dezelfde topkwaliteit behoudt.

Hoe zit het met omgekeerde osmose? Haalt dat de mineralen uit het water?

Dat klopt. Omgekeerde osmose haalt ook een aantal mineralen uit je kraanwater, mineralen die goed voor je zijn in een bepaalde hoeveelheid. Echter, de hoeveelheid mineralen in je kraanwater en de invloed daarvan op je lichaam valt te verwaarlozen. We halen de mineralen die we nodig hebben uit onze voeding. 

Wil je extra mineralen aan je water toevoegen? Met onze AquaTru Perfect Minerals maak je alkalisch water vol met micronutrienten. (link onder ‘AquaTru Perfect Minerals’ naar Perfect Minerals PP) 

Is het gefilterde AquaTru water alkalisch?

AquaTru water is nagenoeg neutraal met een ph rond de 7.0. Als je voorkeur uitgaat naar alkalisch water, adviseren wij om AquaTru Perfect Minerals te gebruiken (link naar Perfect Minerals PP onder ‘AquaTru Perfect Minerals’). Deze 100% natuurlijke mineralen kan je toevoegen aan het gefilterde water om zo natuurlijk alkalisch water te maken.

Welke mineralen zitten er in AquaTru Perfect Minerals?

Met AquaTru perfect Minerals maak je alkalisch water, vol met mineralen. Gefilterd AquaTru water is nagenoeg pH-neutraal, met een pH-waarde rond de 7.0. Als je voorkeur uitgaat naar alkalisch water (dus met een pH-waarde boven de 7.0), adviseren wij om onze AquaTru Perfect Minerals te gebruiken. Deze 100% natuurlijke mineralen kan je toevoegen aan je gefilterde water om zo natuurlijk alkalisch water te maken.

Onze Perfect Minerals komen uit het grote zoutmeer van Utah. Het nutriënt rijke water uit dit meer bevat meer dan 72 mineralen en sporenelementen waaronder magnesium, zink en calcium.

Mocht je nog niet in het bezit zijn van de AquaTru waterfilter dan helpen de Perfect Minerals bij het verbeteren van de smaak en bij het Alkalisch maken van je water (het verhogen van de pH-waarde boven de 7.0). 

Let op: Wanneer je de druppels in normaal kraanwater gebruikt (dus niet gefilterd door de AquaTru) dan krijg je nog steeds de schadelijke stoffen in dit kraanwater binnen.

Verwijdert de AquaTru fluoride?

AquaTru verwijdert meer dan 93% fluoride uit je kraanwater. Fluoride kan zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. Een verhoogde fluoride inname is gelinkt aan een hogere kans op botbreuken, bot pijn en het slechter functioneren van je hersenen (link naar https://www.nap.edu/read/11571/chapter/2#8 onder ‘hogere kans op botbreuken, bot pijn en het slechter functioneren van je hersenen’).

Is het plastic van de AquaTru watertanks veilig?

AquaTru is gemaakt van Tritan-plastic. Deze vorm van plastic is BPA- en BPS-vrij en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in andere health producten, zoals de Vitamix. Tritan® is getest door verschillende universiteiten en onafhankelijke laboratoria. De resultaten tonen aan dat het veilig is en vrij is van schadelijke stoffen.

Kan de AquaTru water uit een meer, sloot, put o.i.d. filteren?

AquaTru is ontwikkeld om gemeentelijk kraanwater te filteren. Hoewel het filtratiesysteem veel van de schadelijke stoffen uit het water zal filteren, adviseren wij om de filter hier niet voor te gebruiken. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de levensduur van je AquaTru flink achteruit gaat.

Wat onderscheidt AquaTru van andere waterfilters? 

AquaTru is niet de enige filter op de markt. Er zijn een heleboel manieren om je water te filteren. In de volgende alinea's leggen we uit welke filters er zijn en wat het verschil is tussen deze filters en de AquaTru. 

Waterfilters kunnen onderverdeeld worden in vijf categorieën: pitcherfilters, flessenfilters, inbouwsystemen, zwaartekracht filters en elektrische filters.

Pitcherfilters

Een pitcherfilter is een kan met (meestal) één filter erin. Het gefilterde water uit deze kannen smaakt over het algemeen iets beter dan kraanwater. De kwaliteit van je drinkwater verbetert echter nauwelijks. In de meeste gevallen wordt er niet meer dan 15% van de schadelijke stoffen verwijdert.

Flessenfilters

De naam zegt het al: een fles, met een filter erin. Vaak is dit een carbon filter, maar niet van heel goede kwaliteit. In de meeste gevallen verbetert dit de smaak van het water, maar doet het weinig aan de kwaliteit.

Daarnaast zijn er ook nog flessen met een UV lamp erin. Deze vorm van filtratie is erg effectief tegen bacteriën, maar verandert vrijwel niks aan de pesticiden, zware metalen en medicijnresten die in je kraanwater zitten. 

Inbouwsystemen

Deze worden geïnstalleerd op je waterleiding (meestal onder de gootsteen). Dit wordt vaak gedaan door een professionele installateur.

De meeste inbouwsystemen variëren in prijs tussen de €500 en €3000, exclusief installatie- en onderhoudskosten. Gemiddeld genomen verbruiken ze 4,67 liter kraanwater om 1 liter schoon water te produceren. Er wordt dus 3,67 liter water weggespoeld. 

Zwaartekracht filters

Deze kunnen aardig wat schadelijke stoffen uit je water halen. Daarnaast zijn ze vaak makkelijk te installeren en te onderhouden.

Er is echter één groot nadeel: ze filteren traag. Het kan langer dan een uur duren voordat je één liter gefilterd water hebt wat betekent dat je er altijd aan zult moeten denken om 's avonds al je water te filteren als je de volgende ochtend gefilterd water wil drinken.

Elektrische filters

De AquaTru valt onder de categorie elektrische filters. Deze filters zijn makkelijk te installeren en te onderhouden. In tegenstelling tot zwaartekrachtfilters werken elektrische filters op aandrijving van een elektrische pomp. Hierdoor filteren ze vele malen sneller en beter dan zwaartekrachtfilters.

Over het algemeen gebruiken elektrische filters weinig energie voor je waterfiltratie, maar het is altijd goed om het even te checken.

De AquaTru is de enige elektrische filter waarvan onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hij tot 99% van alle schadelijke stoffen verwijdert uit je kraanwater. Dit komt dankzij de unieke 4-fasen TruPure technologie.  Klik hier voor de testresultaten en een overzicht van de stoffen die AquaTru verwijdert uit je kraanwater. (link naar NSF Tabel onder ‘Klik hier voor de testresultaten en een overzicht van de stoffen die AquaTru verwijdert uit je kraanwater’ )

Wordt de AquaTru Waterfilter geleverd inclusief bijbehorende filters en watertanks?

De AquaTru Waterfilter wordt geleverd in een complete set (inclusief bijbehorende filters en watertanks). Zodra je de AquaTru thuis ontvangt kan je direct genieten van een heerlijk glas puur en zuiver water.

Hoe lang gaan de filters mee?

Dit verschilt per filter, aangezien ze verschillende functies hebben.

  • (1-2) Pre-Carbon Filter: na 6 maanden vervangen (€24,95)
  • (3) Omgekeerde Osmose Filter: na 2 jaar of 5000L vervangen, afhankelijk van welke als eerste komt (€59,95).
  • (4) VOC Carbon Filter: na 1 jaar of 3000L vervangen, afhankelijk van welke als eerste komt (€39,95).

Dit komt neer op €119,83 per jaar voor het vervangen van je filters. Dat is slechts €0,33 per dag voor je primaire levensbehoefte; puur en zuiver drinkwater.

Filter pakketten

Wil je zeker weten dat je altijd de juiste filters in huis hebt?  Bestel dan een van onze voordeelpakketten. Er zijn twee mogelijkheden: een jaarpakket (link naar filter pakket - 1 jaar PP onder 'voor het eerste jaar na aanschaf') en een twee jarig pakket (link naar filter pakket - 2 jaar PP onder 'voor de eerste twee jaar na aanschaf’)

Hoe weet ik of- en wanneer ik een filter moet vervangen?

Wanneer het tijd is om een bepaalde filter te vervangen, gaat het bijpassende lampje branden met het nummer van de te vervangen filter (dus 1-2, 3 of 4). Het is dan een kwestie van de oude filter eruit draaien en de nieuwe erin. Vervolgens druk je op de ‘filter reset’ knop, zodat AquaTru weet dat je er een nieuwe filter in hebt ingezet (zie onze gebruiksaanwijzing voor meer details). (link onder ‘zie onze gebruikersaanwijzing NL voor meer details’ naar gebruikersaanwijzing NL). De AquaTru gaat daarna automatisch verder met filteren

Let op: Bij normaal gebruik van de AquaTru® zullen de filters op het display achtereenvolgens worden verlicht. Dit betekent dat het water door de filters heen loopt en dat het zuiveringsproces in gang is gezet. Dit betekent niet dat je de filters moet vervangen.

Wil je zeker weten dat je altijd de juiste filters in huis hebt? Dan kunnen onze filterpakketen een goede en voordelige optie zijn. We hebben twee verschillende: een voor het eerste jaar na aanschaf (link naar filter pakket - 1 jaar PP onder 'voor het eerste jaar na aanschaf') en een voor de eerste twee jaar na aanschaf (link naar filter pakket - 2 jaar PP onder 'voor de eerste twee jaar na aanschaf')

Hoe snel filtert de AquaTru?

AquaTru zuivert een volle tank kraanwater (4 liter) in 12 tot 15 minuten. Dit is afhankelijk van de hardheid van het water in je regio. Je hebt dan 3 liter gefilterd water. 

Hoeveel water kan er in de AquaTru?

De kraanwatertank heeft een inhoud van ongeveer 4 liter. De tank met gefilterd water bevat na filtratie ongeveer 3 liter gefilterd water.

Gebruik

Is de AquaTru energiezuinig?

De AquaTru verbruikt ongeveer €2,- stroom per jaar.

Hoeveel weegt de AquaTru?

De AquaTru weegt 7.3 kg.

Wat zijn de afmetingen van de AquaTru?

De AquaTru heeft de volgende afmetingen:

• Hoogte: 35.56 cm

• Breedte: 30.48 cm

• Diepte: 35.56 cm

Wat zijn de afmetingen van de tank voor het gefilterde water?

Het is handig om de afmetingen van de tank te weten zodat je bijvoorbeeld kunt inschatten of deze in je koelkast past.

• Hoogte: 19.69 cm

• Breedte: 14.61 cm

• Diepte: 24.45 cm

Kan ik een extra watertank kopen voor in de koelkast?

Als je ervan houdt om lekker gekoeld water te drinken is het een goed idee om een extra watertank aan te schaffen voor in je koelkast. De tank is handig afneembaar en met zijn afmetingen (H. 19.69cm, B. 14.61cm, D. 24.45cm) past hij prima in de koelkast (Link onder ‘een extra watertank aan te schaffen’ naar Gefilterd water tank PP). 

Een bijkomend voordeel is dat de ene tank opnieuw gevuld wordt met heerlijk zuiver filterwater, terwijl de andere staat af te koelen in je koelkast.

Van de kraanwater tank heb je er maar 1 nodig. Beide tanks worden vanzelfsprekend meegeleverd als je een nieuwe AquaTru unit koopt. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is, kan het natuurlijk gebeuren dat er dingen stuk gaan. Bijvoorbeeld als je een gevulde tank laat vallen op een stenen vloer. Mocht jouw kraanwater tank om welke reden dan ook kapot gaan, dan kan je ook deze tank bijbestellen in onze webshop (Link onder ‘een extra watertank aan te schaffen’ naar kraanwater tank PP).

Kan ik een grotere watertank bestellen?

Op dit moment niet. AquaTru is ontwikkeld voor gebruikersgemak. We hebben gekozen voor een watertank, voor het gefilterde water, van 3 liter, zodat deze makkelijk opgetild en verplaatst kan worden (bijvoorbeeld naar je koelkast).

Het goede nieuws is dat AquaTru zo snel filtert dat je zeer makkelijk en snel meerdere kannen gefilterd water kunt maken. Je kan bijvoorbeeld een tweede tank voor gefilterd water bestellen (Link onder ‘een tweede tank voor gefilterd water bestellen’ naar Gefilterd water tank PP).. Zo ben je er zeker van dat je altijd genoeg gefilterd water hebt. De ene kan met gefilterd water wordt bijvoorbeeld gekoeld in de koelkast terwijl je de andere gebruikt om nieuw gefilterd water te maken.

Zakelijk

Kan ik producten in grotere volumes afnemen?

In dit geval kan je ons een mail sturen met je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar info@aquatruwater.nl onder vermelding van 'zakelijke klant X’ (X=de naam van je bedrijf). We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik distributeur worden van AquaTru?

Dat kan. Neem contact met ons op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Stuur je bedrijfsinformatie, bedrijfsnaam, andere producten die je distribueert, enkele referenties en je contact informatie naar info@aquatruwater.nl onder vermelding van ‘distributeur X’ (X=je bedrijfsnaam). We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.