Veel gestelde vragen

Ben je reeds in het bezit van een AquaTru? Download hier de handleiding. Deze bevat alle informatie over het apparaat, het installeren en een gedetailleerde ‘troubleshooting’ sectie.

Voor vragen over verzenden en retourneren, kun je terecht op deze pagina.

Welke stoffen verwijdert AquaTru uit het kraanwater?

AquaTru is uitvoerig getest door IAPMO (International Association of Plumbing and Mechanical Officials www.iapmo.org). Dit is een onafhankelijke, internationale organisatie die zich focust op de veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid van watervoorzieningen.

AquaTru is door IAPMO getest op basis van de NSF/ANSI standaarden 42,53,58 en 401. Tot 99% van alle schadelijke stoffen worden door AquaTru uit het kraanwater verwijderd. De stoffen waarop AquaTru is getest zijn terug te vinden in de performance data sheet.

Hoe voorkomt de AquaTru bacterievorming in de filters?

Het klopt dat in sommige gevallen bacteriën zich kunnen vermeerderen in carbonblokken die gebruikt worden voor waterfiltratie. AquaTru bevat daarom twee ‘carbonblok’ filters, de pre-filter en de VOC-filter. Een van de redenen dat de levensduur van de prefilter gemaximaliseerd is op zes maanden is om elke vorm van bacteriële groei te voorkomen. Het tweede carbon blok is de VOC-filter. Deze filter wordt beschermd door het RO-membraan wat alle overige bacteriën tegenhoud. Voordat het water door de laatste filterfase gaat zijn alle bacteriën dus al uit het water verwijderd. Zo zorgt de AquaTru ervoor dat elk afzonderlijk glas water dezelfde topkwaliteit behoud.

Hoe zit het met omgekeerde osmose? Haalt dat de mineralen uit het water?

Dat klopt. Omgekeerde osmose haalt ook een aantal mineralen uit je kraanwater, mineralen die goed voor je zijn in een bepaalde hoeveelheid. Echter, de hoeveelheid mineralen in je kraanwater en de invloed daarvan op je lichaam valt te verwaarlozen. We halen de mineralen die we nodig hebben uit onze voeding.

Wil je extra mineralen aan je water toevoegen? Met onze AquaTru Perfect Minerals maak je alkalisch water vol met micronutrienten.

Is het gefilterde AquaTru water alkalisch?

AquaTru water is nagenoeg neutraal met een ph rond de 7.0. Als je voorkeur uitgaat naar alkalisch water, adviseren wij om AquaTru Perfect Minerals te gebruiken. Deze 100% natuurlijke mineralen voeg je toe aan het gefilterde water om zo natuurlijk alkalisch water te maken.

Welke mineralen zitten er in AquaTru Perfect Minerals?

Met AquaTru perfect Minerals maak je alkalisch water, vol met mineralen. Gefilterd AquaTru water is nagenoeg pH-neutraal, met een pH-waarde rond de 7.0. Als je voorkeur uitgaat naar alkalisch water (dus met een pH-waarde boven de 7.0), adviseren wij om onze AquaTru Perfect Minerals te gebruiken. Deze 100% natuurlijke mineralen voeg je toe aan je gefilterde water om zo natuurlijk alkalisch water te maken.

Onze Perfect Minerals komen uit het grote zoutmeer van Utah. Het nutriënt rijke water uit dit meer bevat meer dan 72 mineralen en sporenelementen waaronder magnesium, zink en calcium.

Mocht je nog niet in het bezit zijn van de AquaTru waterfilter dan helpen de AquaTru Perfect Minerals bij het verbeteren van de smaak en bij het Alkalisch maken van je water (het verhogen van de pH-waarde boven de 7.0).

Let op: Wanneer je de druppels in normaal kraanwater gebruikt (dus niet gefilterd door de AquaTru) dan krijg je nog steeds de schadelijke stoffen in dit kraanwater binnen.

Verwijdert de AquaTru fluoride?

AquaTru verwijdert meer dan 93% fluoride uit je kraanwater. Fluoride kan zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. Een verhoogde fluoride inname is gelinkt aan een hogere kans op botbreuken, bot pijn en het slechter functioneren van je hersenen.

Wat is het verschil tussen de AquaTru en andere waterfilters?

Om echt effectief te kunnen filteren, kan een waterfilter het beste meerdere filtratiemethoden combineren. Een groot deel van de waterfilters vertrouwt op één methode: geactiveerd carbon. Deze filters kunnen sterk van elkaar verschillen wanneer het aankomt op kwaliteit en effectiviteit. Neem bijvoorbeeld de carbonfilters die vaak in waterfilterkannen worden gebruikt. Deze verwijderen slechts de chloride en verbeteren de geur en smaak, maar doen weinig als het aankomt op de kwaliteit van je water. Andere filters verwijderen wél enkele contaminanten maar doen dit in beperkte mate.

AquaTru maakt gebruik van de beste carbonfilters op de markt. Maar zelfs de beste carbonfilters kunnen een groot deel van de meest voorkomende schadelijke stoffen niet effectief verwijderen.

Daarom beschikt de AquaTru over een extra filter. Deze Reverse Osmosis (omgekeerde osmose) filter verwijdert zelfs de meest hardnekkige contaminanten die niet verwijderd konden worden door de carbonfilters, waaronder fluoride.

Er zijn meerdere filtratiesystemen verkrijgbaar die deze twee technieken combineren. Het grote verschil van AquaTru is dat wij onze filter onafhankelijk hebben laten testen door de IAPMO (International Association of Plumbing and Mechanical Officials). Dit is een onafhankelijke, internationale organisatie die zich focust op de veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid van watervoorzieningen. AquaTru is door IAPMO getest op basis van de NSF/ANSI standaarden 42,53,58 en 401.Tot meer dan 99% van alle schadelijke stoffen in je water worden verwijderd door AquaTru. De stoffen waarop AquaTru getest is zijn terug te vinden in de performance data sheet.

Daarnaast is AquaTru zeer makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden. Dat is wat AquaTru uniek maakt: een filter die zeer goede, wetenschappelijk onderbouwde prestaties levert, zonder in te leveren op het gebruikersgemak.

Het gebruiksgemak van AquaTru

Binnen een paar minuten heb je het apparaat geïnstalleerd. Dit is een kwestie van uitpakken, de tanks en filters op de juiste plek zetten en het apparaat inpluggen in je stopcontact. Je hebt dus geen gereedschap nodig.

Zodra je een gevulde kraanwater tank in het apparaat zet, zal AquaTru meteen beginnen met filteren. Binnen 12 minuten heb je 3 liter puur en zuiver water.

Met het onderhoud hoef je nauwelijks rekening te houden. Het enige wat je hoeft te doen is het schoonmaken van de tanks (ongeveer een keer in de twee weken, 5 minuten) en het vervangen van de filters. AquaTru zal voor je in de gaten houden wanneer het tijd is voor een nieuwe filter. Het vervangen van de filters is ook zo gebeurd. Het is een kwestie van de oude filter eruit draaien en de nieuwe filter erin. Druk vervolgens op de ‘filter reset’ knop en AquaTru gaat weer verder met filteren. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze handleiding.

Wordt de AquaTru Waterfilter geleverd inclusief bijbehorende filters en watertanks?

De AquaTru Waterfilter wordt geleverd in een complete set (inclusief bijbehorende filters en watertanks). Zodra je de AquaTru thuis ontvangt kun je direct genieten van een heerlijk glas puur en zuiver water.

Hoe lang gaan de filters mee?

Dit verschilt per filter, aangezien ze verschillende functies hebben.

 • (1-2) Pre-Carbon Filter: na 6 maanden vervangen (€30,-)
 • (3) Omgekeerde Osmose Filter: na 2 jaar of 5000L vervangen, afhankelijk van wat eerst komt. (€65,-)
 • (4) VOC Carbon Filter: na 1 jaar of 3000L vervangen, afhankelijk van wat eerst komt. (€45,-)

Dit komt neer op €137,50 per jaar voor het vervangen van je filters. Dat is slechts €0,38 per dag voor je primaire levensbehoefte; puur en zuiver drinkwater.

Hoe weet ik of- en wanneer ik een filter moet vervangen?

Wanneer het tijd is om een bepaalde filter te vervangen, gaat het bijpassende lampje branden met het nummer van de te vervangen filter (dus 1-2, 3 of 4). Het is dan een kwestie van de oude filter eruit draaien en de nieuwe erin. Vervolgens druk je op de ‘filter reset’ knop, zodat AquaTru weet dat je er een nieuwe filter in hebt ingezet (zie onze gebruiksaanwijzing voor meer details). De AquaTru gaat daarna automatisch verder met filteren.

Let op: Bij normaal gebruik van de AquaTru® zullen de filters op het display achtereenvolgens worden verlicht. Dit betekent dat het water door de filters heen loopt en dat het zuiveringsproces in gang is gezet. Dit betekent niet dat je de filters moet vervangen.

Hoe snel filtert de AquaTru?

AquaTru zuivert een volle tank kraanwater (4 liter) in 12 tot 15 minuten. Dit is afhankelijk van de hardheid van het water in je regio. Je hebt dan 3 liter gefilterd water.

Hoeveel water kan er in de AquaTru?

De kraanwatertank heeft een inhoud van ongeveer 4 liter. De tank met gefilterd water bevat na filtratie ongeveer 3 liter gefilterd water.

Hoe reinig ik de AquaTru en zijn de tanks vaatwasser bestendig?

Beide watertanks zijn niet vaatwasser bestendig. Het is daarom van belang om de tanks geregeld handmatig schoon te maken.

Enkele tips om het schoonmaken zo eenvoudig mogelijk te maken:

 • Na elke filtratie worden de filters automatisch schoongespoeld. De stoffen die uit het water gefilterd zijn blijven achter in het restwater van de kraanwatertank. In de kraanwater tank vormt zich na verloop van tijd een (witte) rand. Dit wordt veroorzaakt door de kalk en de schadelijke stoffen die de AquaTru uit het kraanwater gefilterd heeft. Deze rand verwijdert u het makkelijkst met schoonmaakazijn maar u kunt hiervoor ook afwasmiddel gebruiken.
 • Gebruik een zachte spons of afwasborstel om krassen te voorkomen. Zo blijven de tanks mooi en gaaf.
 • Reinig de kraanwater tank regelmatig, maar minimaal een keer per drie weken. Zodra er een duidelijke afzetting/rand zichtbaar wordt in de tank, is het tijd om de tank schoon te maken. Het is afhankelijk van de kwaliteit van het kraanwater hoe snel deze rand zichtbaar wordt.
 • Reinig de tank voor gefilterd water naar eigen inzicht. In principe komen er geen bacteriën in deze tank terecht omdat het water, wat in deze tank terechtkomt, door AquaTru gefilterd is. Geen enkele omgeving is echter 100% steriel. Het is daarom raadzaam om de tank voor gefilterd water af en toe te reinigen. Dit doet u eenvoudig met wat afwasmiddel.
 • Let op dat u de tank voor gefilterd water na het afwassen goed schoonspoelt. Als er zeepresten in de tank achter blijven kan dit de smaak van uw water beïnvloeden.

Is de AquaTru energiezuinig?

De AquaTru verbruikt ongeveer €2,- stroom per jaar.

Hoeveel weegt de AquaTru?

De AquaTru weegt 7.3 kg.

Wat zijn de afmetingen van de AquaTru?

De AquaTru heeft de volgende afmetingen:

 • Hoogte: 35.56 cm
 • Breedte: 30.48 cm
 • Diepte: 35.56 cm
Wat zijn de afmetingen van de tank voor het gefilterde water?

Het is handig om de afmetingen van de tank te weten zodat je bijvoorbeeld kunt inschatten of deze in je koelkast past.

 • Hoogte: 19.69 cm
 • Breedte: 14.61 cm
 • Diepte: 24.45 cm
Kan ik een extra watertank kopen voor in de koelkast?

Jazeker! Als je ervan houdt om lekker gekoeld water te drinken is het een goed idee om een extra watertank aan te schaffen voor in je koelkast. De tank is handig afneembaar en met zijn afmetingen (H. 19.69cm, B. 14.61cm, D. 24.45cm) past hij prima in de koelkast.

Een bijkomend voordeel is dat de ene tank opnieuw gevuld wordt met heerlijk zuiver filterwater, terwijl de andere staat af te koelen in je koelkast.

Van de kraanwater tank heb je er maar 1 nodig. Beide tanks worden vanzelfsprekend meegeleverd als je een nieuw AquaTru systeem koopt. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is, kan het natuurlijk gebeuren dat er dingen stuk gaan. Bijvoorbeeld als je een gevulde tank laat vallen op een stenen vloer. Mocht jouw kraanwater tank om welke reden dan ook kapot gaan dan, kan je ook deze tank bijbestellen in onze webshop.

Kan ik een grotere watertank bestellen?

Op dit moment niet. AquaTru is ontwikkeld voor gebruikersgemak. We hebben gekozen voor een watertank, voor het gefilterde water, van 3 liter, zodat deze makkelijk opgetild en verplaatst kan worden (bijvoorbeeld naar je koelkast).

Het goede nieuws is dat AquaTru zo snel filtert dat je zeer makkelijk en snel meerdere kannen gefilterd water kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld een tweede tank voor gefilterd water bestellen. Zo ben je er zeker van dat je altijd genoeg gefilterd water hebt. De ene kan met gefilterd water wordt bijvoorbeeld gekoeld in de koelkast terwijl je de andere gebruikt om nieuw gefilterd water te maken.

Kan ik producten in grotere volumes afnemen?

Dat is mogelijk. Stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar info@aquatruwater.nl onder vermelding van 'zakelijke klant X’ (X=de naam van uw bedrijf). We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik distributeur worden van de AquaTru?

Dat kan. Neem contact met ons op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Stuur je bedrijfsinformatie, bedrijfsnaam, andere producten die je distribueert, enkele referenties en je contact informatie naar info@aquatruwater.nl onder vermelding van ‘distributeur X’ (X=je bedrijfsnaam). We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Stond je vraag er niet tussen? Stel ons je vraag middels ons contactformulier. Wij zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.